Home

Over ons

Sommigen zijn er geboren en getogen. Anderen zijn er op latere leeftijd neergestreken. Maar opvallend veel inwoners van de gemeente Eemsmond zeggen: ‘Dit is mijn land, hier wil ik oud worden’. Thuiszorg Noord wil helpen dat mogelijk te maken. Nu of in de toekomst.

"Met een beetje ondersteuning"

De heer Pieterman uit Uithuizermeeden begon zijn werkzame leven op zijn veertiende en heeft lang gewerkt op boerderij Kwelderlust op het Hogeland.
 Dit is zijn land.
Behalve landarbeider was meneer Pieterman ook pompbediende, magazijnmedewerker en chauffeur. Gelukkig kan hij nu wat rustiger aan doen. Hij woont op zichzelf, mede dankzij ondersteuning van Thuiszorg Noord.

 

"Op de fiets naar ’t Zielhoes, dat verveelt nooit"

Dina van Dam, Uithuizen: ‘We zijn verslingerd aan deze kust. Elk voorjaar grijpen Hans en ik de eerste de beste gelegenheid om naar de dijk te fietsen. En dan onder de dijk, langs de kwelders naar Noordpolderzijl of verder. Schier en Borkum aan de horizon. Pauzeren in ’t Zielhoes. Die uitgestrektheid en al die vogels, dat is zo mooi. Zo rustgevend. Ik kan me niet voorstellen dat dit ooit zal vervelen.’

"Al mijn zes kinderen wonen in de buurt"

Mevrouw Jonker - Van Zanten, Uithuizermeeden: ‘Ik heb een groot deel van mijn jeugd op het water gewoond. Mijn vader was schipper. Voeren we helemaal naar Lobith. Of naar Valthermond om turf te halen; die dan via het Meedstermaar naar klanten hier in de buurt werd gebracht. Gingen al die bruggen voor ons omhoog. Nee, ik hoef nu niet meer weg.
Al mijn zes kinderen wonen in de buurt. 
Ik heb zelfs al drie achterkleinkinderen!’

"Je kent het verhaal achter iedere straatsteen"

Jan Hulsinga: ‘Ik kom zelf uit Weststellingwerf, maar ben inmiddels aardig vergroeid met Usquert. Woon er al sinds mijn 
trouwen met Dinie in 1971. Als gemeenteambtenaar ken je natuurlijk het verhaal achter iedere straatsteen. Ben bijvoorbeeld ook betrokken geweest bij de restauratie van de molen hier. Geniet nu van een pensioen en een weids uitzicht.
Of we hier oud willen worden? Daar hebben we het eigenlijk nog nooit over gehad.’

"Ik wil hier oud worden"

De heer Bultena uit Zandeweer was lange tijd postbode in Eemsmond en was jarenlang onze gast in het restaurant van De Mieden.

 

Meer informatie aanvragen