Home

Indicaties en kosten

Goed geregeld
Als het moet kan Thuiszorg Noord per direct zorg aanbieden. Maar normaal gesproken moeten er eerst een paar formaliteiten worden afgehandeld. Het begint met het aanvragen van een indicatie.

Hoe vraagt u thuiszorg aan?
Of u in aanmerking komt voor thuiszorg, wordt bepaald door een onafhankelijke instelling. Wij kunnen u wel bij die aanvraag helpen. Daarom kunt u het beste eerst contact met Thuiszorg Noord opnemen. Samen zoeken we naar een oplossing die aansluit op uw wensen.

Wie betaalt de thuiszorg?
Met een indicatie worden de kosten van thuiszorg voor het grootste deel vergoed. Dat is wettelijk geregeld. Het deel dat niet wordt vergoed is uw eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor Bijzondere Ziektekosten (ZAK-BZ) berekent en int de eigen bijdrage.

Huishoudelijke ondersteuning
Of u in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning, wordt bepaald door de gemeente. U kunt ons vragen om u te helpen bij de aanvraag. Het is afhankelijk van uw inkomen wat een hulp in de huishouding kost. U betaalt in elk geval een eigen bijdrage. U kunt natuurlijk ook zonder indicatie zelf en op eigen kosten een hulp in de huishouding nemen.

Dagbesteding
Om gebruik te kunnen maken van dagbesteding hebt u een indicatie nodig voor ‘begeleiding groep’. Die kunt u bij de gemeente aanvragen; veelal hebt u een diagnose en een verklaring via uw huisarts nodig. Wij bieden zo nodig ondersteuning bij het aanvragen van de indicatie. Het is afhankelijk van uw inkomen wat de Dagbesteding kost. U betaalt in elk geval een eigen bijdrage. We vragen van u een kleine bijdrage van € 1,- per dagdeel voor de extra activiteiten.