Home

Zorg

U woont nog op u zelf en dat wilt u ook zo houden. Maar alles gaat niet meer zo gemakkelijk, omdat u een dagje ouder bent. Of omdat u ziek bent of een ongeluk hebt gehad. Het lopen gaat niet meer zo goed en ook het wassen, douchen en aankleden kost u meer moeite. Misschien kost het huishouden u ook erg veel energie. ‘t Gerack kan u van dienst zijn met allerlei vormen van (thuis)zorg. Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken.

Persoonlijke verzorging
Dat houdt in dat u hulp krijgt van een verzorgende bij het wassen, douchen en aankleden.
Als het nodig is, dan kunt u ook hulp krijgen bij het uitkleden en naar bed gaan.

Verpleging
Hebt u medische hulp nodig, dan kan een verpleegkundige u die geven. Denkt u aan het geven van een injectie, het verwisselen van een katheter of stoma en het verzorgen van een wond.

Dagbesteding en begeleiding
Is het moeilijk uw dagritme te vinden of hebt u last van geheugenproblemen?
U kunt bij ’t Gerack deelnemen aan dagbesteding in Hunsingoheerd (Uithuizen), De Mieden (Uithuizermeeden) of Wiemersheerd (Loppersum). We doen allerlei gezellige en zinvolle activiteiten (waaronder het nieuws bespreken, muziek luisteren, bakken, creatieve activiteiten, spel en beweging). Een prettige bijkomstigheid is dat uw partner dan wat wordt ontlast. In sommige gevallen is het mogelijk dat iemand individuele begeleiding krijgt.

Herstelzorg
Hebt u een operatie ondergaan of bent u om een andere reden ontslagen uit het ziekenhuis, dan is het misschien niet mogelijk meteen naar huis te gaan. U moet nog herstellen, revalideren en aansterken. Bij De Mieden kunt u dan tijdelijk wonen en herstelzorg ontvangen.

Huishoudelijke ondersteuning
Als het huishouden u te zwaar wordt en er is niemand in uw omgeving die u erbij kan helpen, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning. Wij bieden dit aan in de gemeentes Eemsmond, Loppersum en Wimsum.

U heeft (thuis)zorg nodig? Neem gerust contact met ons op.

Wat valt er precies onder zorg?

  • Verzorging
  • Verpleging
  • Huishoudelijke zorg
  • Begeleiding

Waar kan ik terecht?